Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
1 timer
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1,1 timer

Vaniljekranser med marsipan 25

Oppskrift på vaniljekranser med marsipan fra Odense. En enkel oppskrift som består av vanilje og ekte marsipan. Perfekt å servere med en varm kopp kaffe. 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 25 stk.

  • 250 g hvetemel
  • 175 g smør
  • 1 stk. korn fra vaniljestang
  • 125 g sukker
  • 1 stk. egg
  • 50 g mandelmel

Slik gjør du

  1. Finn fram en bakebolle. Smuldre smøret og vaniljefrøene i melet.
  2. Ha marsipan og sukker i deigen. Finn fram ett egg, og bruk egget til å samle deigen.
  3. Legg deigen i kjøleskapet i minst 30 minutter.
  4. Finn fram en sprøytepose, og ha en stjernetipp i sprøyteposen. Klipp et lite hull i sprøyteposen, slik at du kan sprøyte deigen til ringer.
  5. Sprøyt ringer på en stekeplate med bakepapir. Størrelse velges etter eget ønske.
  6. Stek kransene ved 200 °C over- og undervarme i 7-9 minutter.

Produkter brukt i oppskriften