Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
25 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
2,5 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 22 anmeldelser

Nougatmoussè 8

Her får du en superenkel oppskrift på en deilig, myk nougatmousse. Den passer perfekt som dessert etter en god middag, uansett anledning. Oppskriften er enkel og krever bare fire ingredienser. Pynt gjerne moussen med sprø hasselnøtter eller friske bær.

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 8 stk.

  • Enkel nougatmousse

  • 3 blad gelatinblader
  • 1 dl kremfløte
  • 2,50 dl kremfløte
  • Pynt

  • Pynt evt med hakket mørk sjokolade , hasselnøtter og/eller friske bær

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Legg gelatinplatene bløtt i kaldt vann i 5 minutter.
  2. Varm melken opp til kokepunktet. Ta kjelen av varmen, fjern vannet fra gelatinplatene og smelt de i den varme melken. Skjær nougaten i små terninger og rør den inn i den varme melken. Pisk nougatmassen jevn.
  3. Pisk kremfløten og vend den sammen med den piskede nougatmassen. Smak til med eks. Cointreau. Fordel moussen i 8 glass med en skje eller fra en sprøytepose.
  4. Sett moussèn i kjøleskapet i minst 2 timer innen servering. Pynt med sjokoladesaus, dryss med kakao eller friske bær!

Tips!

Ikke vær redd for gelatin, når den smeltes i den varme fløten, og nougaten deretter røres inn med én gang, er det ikke fare for tråder. Vend inn kremen når konsistensen er lett kremet, omtrent som vanlig yoghurt, da blir moussen perfekt!

Relaterte oppskrifter

Produkter brukt i oppskriften