Nougatmoussè 8
Her får du en superenkel oppskrift på en deilig, myk nougatmousse. Den passer perfekt som dessert etter en god middag, uansett anledning. Oppskriften er enkel og krever bare fire ingredienser. Pynt gjerne moussen med sprø hasselnøtter eller friske bær.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 8 stk.
-
Enkel nougatmousse
- 3 blad gelatinblader
- 1 dl kremfløte
- 2,50 dl kremfløte
-
Pynt
- Pynt evt med hakket mørk sjokolade , hasselnøtter og/eller friske bær
Slik gjør du
Keep screen on
-
Legg gelatinplatene bløtt i kaldt vann i 5 minutter.
-
Varm melken opp til kokepunktet. Ta kjelen av varmen, fjern vannet fra gelatinplatene og smelt de i den varme melken. Skjær nougaten i små terninger og rør den inn i den varme melken. Pisk nougatmassen jevn.
-
Pisk kremfløten og vend den sammen med den piskede nougatmassen. Smak til med eks. Cointreau. Fordel moussen i 8 glass med en skje eller fra en sprøytepose.
-
Sett moussèn i kjøleskapet i minst 2 timer innen servering. Pynt med sjokoladesaus, dryss med kakao eller friske bær!
Tips!
Ikke vær redd for gelatin, når den smeltes i den varme fløten, og nougaten deretter røres inn med én gang, er det ikke fare for tråder. Vend inn kremen når konsistensen er lett kremet, omtrent som vanlig yoghurt, da blir moussen perfekt!