Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
1,5 timer
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
2,5 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 5 anmeldelser

Kokosboller med solbærskum på marsipanbunn 20

Skjem bort venner og familie med hjemmelagde solbærflødeboller med marsipanbunn, en frisk luksusfavoritt.
De deilige kokosbollene med solbærskum og marsipanbunn byr ikke bare på en herlig smaksopplevelse, men er også morsomme å lage sammen. Den friske smaken av solbær gir et vakkert fargespill og en herlig syrlig kontrast til den søte sjokoladen og den myke marsipanen.

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 20 stk.

  • Marsipanbunn til kokosboller

  • Kokosbolleskum med solbær

  • 150 g eggehviter
  • 250 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g glukose
  • 75 g vann
  • 25 g
  • Sjokolade og pynt

  • 300 g mørk sjokolade
  • (til pynt)

Slik gjør du

Keep screen on

Marsipanbunn til flødeboller

  1. Rull marsipanen til en pølse og skjær den i 20 skiver.
  2. Legg skivene på et stekebrett med bakepapir, og stek dem ved 180 grader i 5–8 minutter-
  3. La bunnene avkjøles.

Kokosbolleskum med solbær

  1. Ha eggehvitene i bollen til kjøkkenmaskinen og pisk dem lett.
  2. Ha sukker, vaniljesukker, glukosesirup og vann i en kjele, og kok blandingen opp til 118 grader.
  3. Når sukkerlaken er klar, start maskinen igjen og hell laken sakte ned langs kanten av bollen mens du pisker.
  4. Pisk videre til skummet er helt avkjølt – dette kan ta 15 minutter eller mer.
    (Hvis skummet ikke blir pisket lenge nok, vil det falle sammen og bli vanskelig å dyppe i sjokoladen.)
  5. Knus de tørkede solbærene- enten i en morter eller gjennom en finmasket sil, og vend dem forsiktig inn i skummet.
  6. Ha solbærskummet i en sprøytepose, og sprøyt skum på de avkjølte marsipanbunnene.(Lag heller flødebollene litt lave og brede enn høye og tynne, da er de enklere å overtrekke med sjokolade.)

Sjokolade og pynt

  1. Temperer sjokoladen, eller smelt overtrekkssjokoladen i mikrobølgeovn eller over vannbad.
  2. Hell eventuelt sjokoladen i et høyt glass og dypp flødebollene direkte i den.
  3. Pynt flødebollene med rosa støv, eventuelt blandet med tørkede og knuste solbær.

Tips!

Kokosbollene kan oppbevares i en kakeboks ved romtemperatur i opp til 5 dager. 

Relaterte oppskrifter

Produkter brukt i oppskriften