Kle en avlang bakeform (ca. 10 x 28 cm) med plastfolie. Smelt smøret på svak varme i en kjele.
Hakk 250 g av den mørke sjokoladen, og skjær 250 g nougat i små terninger.
Ta kjelen med smør av varmen. Rør smøret sammen med den hakkede mørke sjokoladen i en bolle, og tilsett nougatterningene. Rør til sjokoladen og nougaten er helt smeltet.
Pisk melis og eggeplommer til en lys og luftig masse. Rør dette inn i sjokolade-/nougatblandingen. Rør til blandingen er glatt og blank.
Ha litt av sjokolade-/nougatkremen i bunnen av formen og legg et lag kjeks over. Topp med enda et lag krem. Skjær resten av nougaten i skiver, og legg et lag nougat oppå kremen. Fortsett deretter med vekselvis krem og kjeks. Avslutt med sjokolade-/nougatkrem, og glatt ut overflaten.
Kok opp fløten og hell den over de resterende 50 g mørk sjokolade. Pisk godt sammen. Legg plastfolie helt tett ned på overflaten slik at ganachen ikke danner skorpe, og sett den i kjøleskapet (gjerne til dagen etter, men minst 2 timer). Når ganachen er helt kald, piskes den med en visp til den får en fast konsistens. Sprøyt ganachen på toppen av kaken.
Sett Delfiakekn i kjøleskapet til den skal serveres. Rett før servering kan kaken pyntes med deilig topping, og serveres enten hel eller ferdig skåret i skiver.