Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
30 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
3 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 25 anmeldelser

Delfiakake 10

Delfiakake er en ekte juleklassiker! Med mørk bakesjokolade og myk nougat fra Odense er dette en nydelig oppskrift til årets konfektkake. Nyt!

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 10 personer

  • Delfiakake

  • 250 g smør
  • 300 g mørk sjokolade (helst 56%)
  • 100 g melis
  • 4 stk. eggeplommer
  • 30 stk. kjeks (ca. 190 gr.)
  • 1 dl kremfløte
  • Pynt

  • 1 pakke
  • 80 g mørk sjokolade (grovhakket)

Slik gjør du

Keep screen on

Delfiakake

  1. Kle en avlang bakeform (ca. 10 x 28 cm) med plastfolie. Smelt smøret på svak varme i en kjele.
  2. Hakk 250 g av den mørke sjokoladen, og skjær 250 g nougat i små terninger.
  3. Ta kjelen med smør av varmen. Rør smøret sammen med den hakkede mørke sjokoladen i en bolle, og tilsett nougatterningene. Rør til sjokoladen og nougaten er helt smeltet.
  4. Pisk melis og eggeplommer til en lys og luftig masse. Rør dette inn i sjokolade-/nougatblandingen. Rør til blandingen er glatt og blank.
  5. Ha litt av sjokolade-/nougatkremen i bunnen av formen og legg et lag kjeks over. Topp med enda et lag krem. Skjær resten av nougaten i skiver, og legg et lag nougat oppå kremen. Fortsett deretter med vekselvis krem og kjeks. Avslutt med sjokolade-/nougatkrem, og glatt ut overflaten.
  6. Kok opp fløten og hell den over de resterende 50 g mørk sjokolade. Pisk godt sammen. Legg plastfolie helt tett ned på overflaten slik at ganachen ikke danner skorpe, og sett den i kjøleskapet (gjerne til dagen etter, men minst 2 timer). Når ganachen er helt kald, piskes den med en visp til den får en fast konsistens. Sprøyt ganachen på toppen av kaken.
  7. Sett Delfiakekn i kjøleskapet til den skal serveres. Rett før servering kan kaken pyntes med deilig topping, og serveres enten hel eller ferdig skåret i skiver.

Relaterte oppskrifter

Produkter brukt i oppskriften