Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
30 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
3 timer
Vurder denne oppskriften

3 av 5 stjerner basert på 7 anmeldelser

Delfiakake 10

Delfiakake er en ekte juleklassiker! Med mørk bakesjokolade og myk nougat fra Odense er dette en nydelig oppskrift til årets konfektkake. Nyt!

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 10 personer

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Kle en 1 1/2 liters brødform med bakepapir.
  2. Hakk sjokoladen. Smelt sjokolade og delfiafett i en bolle over vannbad. Rør inn kaffe, visp sjokoladeblandingen glatt og jevn.
  3. Visp egg og sukker til eggedosis. Rør sjokoladeblandingen inn i eggedosisen, sjokoladerøren skal bli jevn og fin.
  4. Fyll først litt sjokoladerøre i formen. Legg kjeks, marsipan og eventuelt geletopper lagvis med sjokoladerøre. Det skal være sjokolade mellom lagene og sjokolade på toppen.
  5. Pynt etter eget ønske og la kaken stivne i kjøleskapet. Skjær kaken i tynne skiver ved servering.

Produkter brukt i oppskriften