Mazarinkake med karamellkrem 12
Her får du oppskriften på en saftig mazarinkake som passer perfekt når du skal servere mange. Kaken er fylt med deilig marsipan og et friskt hint av sitron, og toppes med luftig karamellkrem og syrlige bær. En opplagt kake til kaffebordet eller til festlige anledninger som påske, konfirmasjon, eller sommerens selskap.
For en ekstra festlig touch kan du pynte med spiselige blomster
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 12 stk.
-
Mazarinkale
- 175 g smør
- 2 dl sukker
- 2 stk. egg
- 1 dl melk
- 2,50 dl hvetemel
- 2 ts vaniljesukker
- 1,50 bakepulver
- 1 sitron (skal)
-
Karamel-flødeskum
- 3 dl pisket krem
- 3 ts karamellsauser
- 1 håndfull stemorsblomster, spiselige
Slik gjør du
Keep screen on
Mazarinkake
- Forvarm ovnen til 175 °C (over- og undervarme). Smør en springform (23–24 cm i diameter) og legg bakepapir i bunnen.
- Smelt smøret og la det avkjøle litt.
- Riv marsipanen fint, og pisk smør, marsipan og sukker sammen i en bolle.
- Tilsett eggene ett om gangen under omrøring, og rør deretter inn melken.
- Bland de tørre ingrediensene, og vend dem inn i røren sammen med sitronskallet. Rør til du har en jevn og glatt røre.
- Hell røren i formen og stek kaken nederst i ovnen i ca. 35 minutter, til den er gjennomstekt, men fortsatt saftig. La kaken avkjøles helt.
Topping
- Pisk fløten lett og vend inn karamellsausen.
- Sprøyt eller smør karamellkremen på den avkjølte kaken.
- Dryss over kakestrøssel, eventuelt litt ekstra karamellsaus, og pynt med friske bær og spiselige blomster.
Tips!
Du kan lett forbedre kaken i forveien, og kun pynte den rett før servering!