Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
30 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
90 minutter
Vurder denne oppskriften

5 av 5 stjerner basert på 7 anmeldelser

Sjokolade bananmuffins med sjokolade chunks 18

Den enkleste oppskriften på sjokolade-banansmuffins, som smaker helt fantastisk! Og med disse sjokolade-banansmuffinsene med en kremet sjokoladeganache kan du garantert imponere både store og små. Følg den enkle oppskriften nedenfor.

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 18 stk.

  • Sjokolade bananmuffins

  • 100 g mykt smør
  • 150 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 egg
  • 2 modne bananer
  • 100 g hvetemel
  • 25 g bakekakao
  • 1 ts bakepulver
  • 1 knivspiss salt
  • 100 g mørk sjokolade
  • Sjokoladeganache

  • 1 dl fløte
  • 20 g glukose
  • 25 g saltet smør
  • 200 g hakket Melkesjokolader

Slik gjør du

Keep screen on

Bananmuffins

  1. Sett ovnen på 175 °C.
  2. Pisk smør, sukker og vaniljesukker lyst og luftig i en bolle med en håndmikser. Pisk inn ett egg om gangen.
  3. Mos bananene med en gaffel, og rør bananmosen inn i røren.
    Bland hvetemel, kakaopulver, bakepulver og salt, og sikt det inn i røren.
  4. Hakk sjokoladen grovt , og skjær marsipanen i små terninger. Vend sjokolade og marsipan inn i deigen.
  5. Fordel røren i muffinsformer og stek dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne og gjennomstekte. Avkjøl muffinsene på en rist.

Sjokoladeganache

  1. Kok opp fløte og glukose, og hell det over sjokoladen.
  2. Rør ganachen godt sammen med en slikkepott.
  3. Når ganachen er rundt 40 °C tilsettes smøret. Bland deretter med stavmikser til ganachen er helt blank.
  4. Fyll ganachen i en sprøytepose og sprøyt fine rosetter eller ønsket mønster på muffinsene. (Hvis ganachen er for myk, kan du sette den i kjøleskapet til den blir fastere.)

Relaterte oppskrifter

Produkter brukt i oppskriften