Sjokolade bananmuffins med sjokolade chunks 18
Den enkleste oppskriften på sjokolade-banansmuffins, som smaker helt fantastisk! Og med disse sjokolade-banansmuffinsene med en kremet sjokoladeganache kan du garantert imponere både store og små. Følg den enkle oppskriften nedenfor.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 18 stk.
-
Sjokolade bananmuffins
- 100 g mykt smør
- 150 g sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 3 egg
- 2 modne bananer
- 100 g hvetemel
- 25 g bakekakao
- 1 ts bakepulver
- 1 knivspiss salt
- 100 g mørk sjokolade
-
Sjokoladeganache
- 1 dl fløte
- 20 g glukose
- 25 g saltet smør
- 200 g hakket Melkesjokolader
Slik gjør du
Keep screen on
Bananmuffins
- Sett ovnen på 175 °C.
- Pisk smør, sukker og vaniljesukker lyst og luftig i en bolle med en håndmikser. Pisk inn ett egg om gangen.
- Mos bananene med en gaffel, og rør bananmosen inn i røren.
Bland hvetemel, kakaopulver, bakepulver og salt, og sikt det inn i røren. - Hakk sjokoladen grovt , og skjær marsipanen i små terninger. Vend sjokolade og marsipan inn i deigen.
- Fordel røren i muffinsformer og stek dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne og gjennomstekte. Avkjøl muffinsene på en rist.
Sjokoladeganache
- Kok opp fløte og glukose, og hell det over sjokoladen.
- Rør ganachen godt sammen med en slikkepott.
- Når ganachen er rundt 40 °C tilsettes smøret. Bland deretter med stavmikser til ganachen er helt blank.
- Fyll ganachen i en sprøytepose og sprøyt fine rosetter eller ønsket mønster på muffinsene. (Hvis ganachen er for myk, kan du sette den i kjøleskapet til den blir fastere.)