Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 28 anmeldelser

Påskesuksess 8

Årets diggeste påskekake? Ikke bare er den silkemyk, påskegul og kjempegod, den har også Odense Ekte Marsipan i nøttebunnen, som får frem påskens smaker enda mer!

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 8 stk.

  • Nøttebunn

  • 3 stk. eggehviter
  • 75 g melis
  • 115 g finhakket mandler
  • 0,50 ts bakepulver
  • Gul smørkrem

  • 5 stk. eggeplomme
  • 115 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1,25 dl kremfløte
  • 100 g Meierismør
  • Litt sitron saft

Slik gjør du

Nøttebunn:

  1. Visp eggehvitene til de skummer, visp inn melis (litt av gangen) til du har en stiv marengs. 
  2. Vend inn mandler, revet Odense ekte marsipan og bakepulver. 
  3. Hell over i en 20 cm rund springform (bunnen dekket med bakepapir). 
  4. Stek på 175 grader over/undervarme i ca 23 min. Avkjøl. 

Gul smørkrem:

  1. Ha eggeplommer, sukker, vaniljesukker og kremfløte i en kjele og varm opp mens du visper. 
  2. Med en gang det begynner å småkoke kan du trekke kjelen av platen, men fortsett å visp litt til. 
  3. La blandingen avkjøles til romtemperatur (viktig!). Visp så inn romtemperert smør, litt av gangen til du har en jevn krem. Visp så inn en liten skvis sitronsaft. Kremen vil fortsatt være noe rennende. 
  4. Hell kremen over nøttebunnen og sett kaldt i minst 4 timer eller gjerne natten over for å stivne. 
  5. Pynt med skivede nøtter eller revet sjokolade. 
  6. Oppbevar kaken kaldt til rett før den skal spises. 

Tips!

Marsipanen som er til overs kan du lage påskegodt av. 

Produkter brukt i oppskriften