Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
45 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
2,25 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 13 anmeldelser

Pæreterte med marsipan og sirup 8

Her får du oppskriften på kanskje verdens beste pæreterte. En klassisk sprø mørdeig toppet med søt mazarinmasse og selvsagt deilige, modne pærer. Server den lune terten med kald, syrlig crème fraîche eller luftig pisket krem, gjerne rørt opp med litt vaniljesukker!

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 8 personer

  • Mørdeig

  • 150 g hvetemel
  • 75 g melis
  • 100 g kaldt smør
  • 1 stk. lite egg
  • Mazarinmasse

  • 100 g rørsukker
  • 100 g mykt smør
  • 2 stk. egg
  • 50 g hvetemel
  • Fyll

  • 3 stk. modne pærer
  • 1 dl lønnesirup
  • 1 ss kanel

Slik gjør du

Keep screen on

Mørdeig

  1. Ha melet og melisen i en bolle, og smuldre smøret i. Tilsett egget og samle deigen raskt. Pakk deigen inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet i ca. 1 time.

Marsipanmasse

  1. Smuldre marsipanen i en bolle og tilsett sukker og smør. Pisk til en krem.
  2. Tilsett eggene ett om gangen mens du pisker.
    Tilsett melet og rør deigen sammen.

Fyll

  1. Del pærene i to, fjern kjernehusene, og skjær pærene i tynne skiver så de fortsatt henger sammen.

Terte

  1. Kjevle ut mørdeigen så den passer i størrelsen til terteformen.
  2. Smør formen og legg i deigen. Fyll på med marsipanmasse. Legg pærene på toppen.
  3. Pensle med litt sirup og dryss over kanel.
  4. Stek terten midt i ovnen ved 175 °C varmluft i ca. 25 minutter.
  5. Avkjøl kaken litt før du pensler den med resten av sirupen.
  6. Server med crème fraîche eller pisket krem.

Tips!

Terten kan selvfølgelig også bakes med epler eller bjørnebær, avhengig av sesong og smak. 

Relaterte oppskrifter

Produkter brukt i oppskriften