Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
15 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1,5 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 29 anmeldelser

Småkaker av ekte marsipan 20

Ekte marsipan er det beste alternativet når man skal steke bakverket. Her finner du oppskriften på småkaker av ekte marsipan fra Odense.

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 20 stk.

  • Marsipansmåkager

  • 180 g hvetemel
  • 100 g kaldt smør
  • 40 g melis
  • 1 ss vann
  • 1 ts malt kanel
  • 0,50 stk. korn fra vaniljestang
  • Glasurpynt

  • 200 g melis
  • 1 stk. eggehviter

Slik gjør du

Keep screen on

Marsipansmåkaker

  1. Riv marsipanen i en bolle. Tilsett de øvrige ingrediensene og samle alt til en deig.
  2. Sett deigen i kjøleskapet i 30 minutter.
  3. Kjevle ut småkakedeigen og stikk ut fine former.
  4. Stek kakene ved 180 °C til de er gyldne, ca. 10–15 minutter.

Pynt

  1. La kakene avkjøles.
  2. Rør sammen en tykk glasur av melis og eggehvite.
  3. Pynt småkakene med glasuren.

Relaterte oppskrifter

Produkter brukt i oppskriften