Småkaker av ekte marsipan 20
Ekte marsipan er det beste alternativet når man skal steke bakverket. Her finner du oppskriften på småkaker av ekte marsipan fra Odense.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 20 stk.
-
Marsipansmåkager
- 180 g hvetemel
- 100 g kaldt smør
- 40 g melis
- 1 ss vann
- 1 ts malt kanel
- 0,50 stk. korn fra vaniljestang
-
Glasurpynt
- 200 g melis
- 1 stk. eggehviter
Slik gjør du
Keep screen on
Marsipansmåkaker
- Riv marsipanen i en bolle. Tilsett de øvrige ingrediensene og samle alt til en deig.
- Sett deigen i kjøleskapet i 30 minutter.
- Kjevle ut småkakedeigen og stikk ut fine former.
- Stek kakene ved 180 °C til de er gyldne, ca. 10–15 minutter.
Pynt
- La kakene avkjøles.
- Rør sammen en tykk glasur av melis og eggehvite.
- Pynt småkakene med glasuren.