Nougatmousse med crisp 10
I samarbeid med Ida Gran Jansen har vi laget en nydelig nyttårsdessert: en silkemyk vispet nougatmousse med sprø crisp. Den er svært enkel å lage, krever få ingredienser og passer perfekt som en smakfull avslutning på nyttårsmenyen for eksempel.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 10 stk.
-
Nougatmousse med crisp
- 5 dl kremfløte
- 100 g Melkesjokolader
- 1 ts salt (liten)
Slik gjør du
Keep screen on
Nougatmousse med crisp
- Varm opp kremfløten til kokepunktet. Ta kjelen av platen og rør inn Odense nougat, hakket sjokolade og salt. Rør til sjokoladen og nougaten har smeltet.
- Sil av og sett sjokoladesausen kaldt i ca. 2 timer. Det er viktig at den er helt kjøleskapskald før du begynner å vispe. Den kan gjerne stå natten over i kjøleskap.
- Visp den kalde sjokoladesausen til en tykkere krem. Stopp litt før du tror den er ferdig, slik at kremen ikke skiller seg. Den skal være myk, og vil stivne mer når moussen settes kaldt.
- Strø over choko-kulene rett før servering, gjerne med litt flaksalt.
- Oppbevares kaldt, men serveres romtemperert.
Tips!
- Ikke visp før sjokoladesausen er helt kjøleskapskald.
- Ikke visp for lenge.
- Ha på choko karamell rett før servering.