Sjokoladekake med nougat-luksus mudcake 10
Mudcake med en herlig vri, denne saftige kaken minner om den svenske kladdkaken-med myk, fudgy kjerne og intens kakaosmak. Her får du en ekstra luksuriøs variant, toppet med silkemyk nougat og et gyllent dryss som løfter kaken til noe helt spesielt.
Enkel å bake og perfekt å lage på forhånd- du trenger bare å pynte rett før servering. En drømmedessert til mørke vinterkvelder, når du får gjester, eller når du vil unne deg selv litt ekstra kos.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 10 stk.
-
Mudcake
- 150 g smør
- 3 egg
- 3 dl sukker
- 2 dl hvetemel
- 1 dl kakao
- 2 ts vaniljesukker
- 1 Knivspids salt
-
Nougat-topping
Slik gjør du
Keep screen on
Mudcake
- Sett ovnen på 175 grader (over- og undervarme).
- Kle bunnen av en springform (21–22 cm i diameter) med bakepapir.
- Smelt smøret og sett kjelen til side.
- Visp egg og sukker sammen i en bolle. Det skal ikke være luftig, bare godt blandet.
- Bland de tørre ingrediensene i en annen bolle (mel, kakao, vaniljesukker og salt), og rør dem inn i eggedosisen.
- Tilsett det smeltede smøret og rør til en jevn røre.
- Hell røren i den kledde formen og stek midt i ovnen i 17–20 minutter. Kaken skal være fast i kantene, men myk i midten.
Nougat-topping
- Skjær nougaten i tynne skiver med en ostehøvel. Bruk den rett fra kjøleskapet- da er det enklest.
- Fordel nougatskivene over den varme kaken med en gang den tas ut av ovnen.
- Når nougaten har smeltet, smør den forsiktig ut i et jevnt lag. La kaken sette seg- gjerne i kjøleskap et par timer.
- Dryss over litt gullstøv før servering for et ekstra lekkert uttrykk.