Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 23 anmeldelser

Fastelavnsbolle med revet marsipan og krem 10

Lag disse nydelige fastelavnsbollene med en hemmelig ingrediens som gjør bollene enda mer smakfulle! Den har nemlig Odense marsipan både i deigen og revet over bollen, toppet med en myk krem, nøtter for chrunch og så klart et melisdryss.

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 10 stk.

  • Bolledeig

  • 450 g Hvetemel
  • 25 g fersk gjær (kan bruke 1/2 pakke tørrgjær)
  • 75 g sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 0,50 ts salt
  • 1 stk. egg
  • 2,50 dl hel melk
  • 75 g romtemperert Meierismør
  • Revet marsipan

  • Krem

  • 3 dl kald kremfløte
  • 2 ss sukker
  • 1 ss vaniljesukker
  • 1 skivede mandler
  • 1 til dryss melis

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle sammen med Odense marsipan. Varm opp
    melk og egg til fingervarm og hell i. Elt alt i 7 min ca, før du har i smør og elter i 10 min til,
    bruk eltekrok.
  2. Hev til dobbel størrelse, ca 1 time.
  3. Trill runde 90 grams boller og etterhev i ca 45 min.
  4. Pensle med egg og stek på 200 grader i ca 13-14 min. Avkjøl.
  5. Visp kald kremfløte med sukker og vaniljesukker til en fast, men fortsatt litt myk krem (den
    må holde formen sin).
  6. Skjær toppen av bollene av, riv over marsipan, dryss over skivede mandler, sett på lokk og
    dryss med melis.

Produkter brukt i oppskriften