Fastelavnsbolle med revet marsipan og krem 10
Lag disse nydelige fastelavnsbollene med en hemmelig ingrediens som gjør bollene enda mer smakfulle! Den har nemlig Odense marsipan både i deigen og revet over bollen, toppet med en myk krem, nøtter for chrunch og så klart et melisdryss.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 10 stk.
-
Bolledeig
- 450 g Hvetemel
- 25 g fersk gjær (kan bruke 1/2 pakke tørrgjær)
- 75 g sukker
- 1 ts kardemomme
- 0,50 ts salt
- 1 stk. egg
- 2,50 dl hel melk
- 75 g romtemperert Meierismør
-
Revet marsipan
-
Krem
- 3 dl kald kremfløte
- 2 ss sukker
- 1 ss vaniljesukker
- 1 skivede mandler
- 1 til dryss melis
Slik gjør du
Keep screen on
- Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle sammen med Odense marsipan. Varm opp
melk og egg til fingervarm og hell i. Elt alt i 7 min ca, før du har i smør og elter i 10 min til,
bruk eltekrok. - Hev til dobbel størrelse, ca 1 time.
- Trill runde 90 grams boller og etterhev i ca 45 min.
- Pensle med egg og stek på 200 grader i ca 13-14 min. Avkjøl.
- Visp kald kremfløte med sukker og vaniljesukker til en fast, men fortsatt litt myk krem (den
må holde formen sin). - Skjær toppen av bollene av, riv over marsipan, dryss over skivede mandler, sett på lokk og
dryss med melis.