Gresskarboller med marsipan eller nougat 10
Skap hyggelig halloweenstemning med disse søte og saftige bollene som ligner små gresskar. Bollene får gresskarformen ved hjelp av kjøttsnor som bindes rundt bollene før de stekes (se hvordan i videoen nedenfor). Inne i hver bolle skjuler det seg en overraskelse i form av enten marsipan eller nougat som gjør bollene ekstra gode
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 10 stk.
-
Gresskarboller
- 25 g gjær
- 1 dl helmelk
- 1 egg
- 1 ss sukker
- 75 g smør
- 250 g hvetemel
- 1 Sammenpisket egg (til pensling)
- 5 stk. kanelstenger
Slik gjør du
Keep screen on
Gresskarboller med marsipan eller nougat
- Rør ut gjæren i den lune melken, og visp egget og sukkeret i.
- Smuldre smøret i hvetemelet, rør gjærblandingen inn, og elt deigen godt igjennom, gjerne i en røremaskin. La deigen hvile tildekket i 30 minutter.
- Del deigen i 10 like store stykker.
- Skjær marsipanen eller nougaten i 10 små firkanter.
- Pakk et stykke marsipan eller nougat inn i hvert deigstykke, og trill til runde boller.
- Klipp 10 lange stykker kjøttsnor, og bind et stykke snor rundt hver bolle; legg én snor over én bolle, vend bollen, kryss snoren, vend bollen igjen, og la snorendene møtes på toppen – som var det gavebånd rundt en gave. Før snorendene en ekstra gang ned, så de samles under bollen, slik at det i alt går 6 snorer fra topp til bunn (se gjerne demonstrasjonsvideoen nedenfor). Bind en knute under bollen, og sørg for at bollen «står» på knuten, så knuten ikke går opp når bollen hever og bakes.
- La bollene etterheve ca. 30 min.
- Pensle bollene forsiktig med sammenvispet egg, og stek dem i ca. 15 minutter ved 200 °C.
- La bollene avkjøles, og klipp forsiktig kjøttsnoren fri.
- Trykk en halv kanelstang ned i midten av hver bolle, så det ligner stilken på et gresskar.
Tips!
Bollene kan selvfølgelig fryses!