Mumieterter med marsipan og bringebær 6
Skap stemning til Halloween med terter som både ser (u)hyggelige ut, og smaker helt fantastisk! Kombinasjonen av en sprø mørdeigsbunn, syrlige bringebær og søt, kremet marsipan er en sikker vinner. Marsipanstrimlene på toppen legges i et tilfeldig mønster, og med små, morsomme sukkerøyne forvandles tertene til mumietærter som ser rett på deg. Nydelige terter med en spooky vri som vil glede både store og små dessertelskere. Perfekt til Halloween-festen, barnebursdagen- eller bare som en morsom høstdessert.
Oppskriften er enkel å følge, og barna kan lett være med på å dekorere og vekke mumiene til live.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 6 personer
-
Mørdeig
- 200 g kaldt smør
- 100 g sukker
- 1 egg
- 300 g hvetemel
-
Bringebær- /marsipanfyll
- 300 g frosne bringebær
-
Pynt av marsipan og sukkerøyne
- 1 eggeplomme
- 2 ss sukker
- Sukkerøyne
Slik gjør du
Tips!
Bak enten én stor terte, eller lag små terter i porsjonsstørrelser, slik som på bildene over.
La gjerne mørdeigen hvile i kjøleskapet; det gjør den enklere å kjevle ut og gir et bedre resultat. Husk også å jobbe raskt med deigen, slik at smøret ikke blir for varmt. Deigen kan oppbevares i kjøleskapet i 1–2 uker og kan også fryses. Skal den brukes fra frossen tilstand, ta den ut et par timer i forveien slik at den blir myk og lett å jobbe med.