Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
1,5 timer
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
3 timer
Vurder denne oppskriften

3 av 5 stjerner basert på 1 anmeldelse

Mumieterter med marsipan og bringebær 6

Skap stemning til Halloween med terter som både ser (u)hyggelige ut,  og smaker helt fantastisk! Kombinasjonen av en sprø mørdeigsbunn, syrlige bringebær og søt, kremet marsipan er en sikker vinner. Marsipanstrimlene på toppen legges i et tilfeldig mønster, og med små, morsomme sukkerøyne forvandles tertene til mumietærter som ser rett på deg. Nydelige terter med en spooky vri som vil glede både store og små dessertelskere. Perfekt til Halloween-festen, barnebursdagen- eller bare som en morsom høstdessert.

Oppskriften er enkel å følge, og barna kan lett være med på å dekorere og vekke mumiene til live.

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 6 personer

  • Mørdeig

  • 200 g kaldt smør
  • 100 g sukker
  • 1 egg
  • 300 g hvetemel
  • Bringebær- /marsipanfyll

  • 300 g frosne bringebær
  • Pynt av marsipan og sukkerøyne

  • 1 eggeplomme
  • 2 ss sukker
  • Sukkerøyne

Slik gjør du

Keep screen on

Mørdeigsbunn

  1. Smuldre det kalde smøret i melet. Tilsett sukker og egg.
  2. Samle deigen raskt – den skal være jevn og glatt.
  3. Pakk mørdeigen inn i plastfolie, og la den hvile i kjøleskapet i 30–60 minutter.
  4. Kjevle deretter ut den kalde mørdeigen på et melet bord til ca. 3 mm tykkelse. Smør 6 små terteformer (eller én stor), og kle formene med den utrullede deigen.

Bringebær- og marsipanfyll

  1. Riv marsipanen grovt, og bland den med de frosne bringebærene. Fyll blandingen i tertene.

Pynt med marsipan og sukkerøyne før steking

  1. Kjevle ut marsipanen til pynt, og skjær den i tynne strimler. Legg strimlene litt tilfeldig over tertene, og klem endene fast i kanten. Pensle marsipanstrimlene med eggeplomme og dryss over litt sukker.
  2. Stek tertene ved 175 °C i ca. 25 minutter, til de er lett gyldne. (Ved én stor terte, øk steketiden til ca. 40 minutter.)
  3. Pynt de avkjølte tertene med sukkerøyne.

Tips!

Bak enten én stor terte, eller lag små terter i porsjonsstørrelser, slik som på bildene over.

La gjerne mørdeigen hvile i kjøleskapet; det gjør den enklere å kjevle ut og gir et bedre resultat. Husk også å jobbe raskt med deigen, slik at smøret ikke blir for varmt. Deigen kan oppbevares i kjøleskapet i 1–2 uker og kan også fryses. Skal den brukes fra frossen tilstand, ta den ut et par timer i forveien slik at den blir myk og lett å jobbe med.

Relaterte oppskrifter

Produkter brukt i oppskriften