Kransekakekonfekt 30
Skal du stå for kransekaken til nyttårsaften? Her får du en enkel oppskrift på deilig kransekakekonfekt i små, delikate biter. På bare 30 minutter kan du trylle fram disse små kakene som garantert vil imponere nyttårsgjestene dine.
For å gjøre det ekstra enkelt kan du bake kransekakekonfekten i god tid og fryse den ned – så er den klar til servering når festlighetene begynner. Perfekt til nyttår og andre høytidelige anledninger som bryllup, konfirmasjon, skoleavslutning eller mottakelse.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 30 stk.
-
Kransekakemasse
- 150 g sukker
- 2
-
Pynt
- 100 g mørk sjokolade
- 30 stk. hasselnøtter eller andre nøtter
Slik gjør du
Keep screen on
Kransekakemasse
- Bland marsipan og sukker godt sammen. Tilsett eggehvite og rør til en jevn masse.
- Ha kransekakemassen i en sprøytepose med stjernetipp fra ODENSE, og sprøyt ut små topper på et stekebrett med bakepapir.
- Pynt kransekakene med for eksempel hasselnøtter, mandler eller pistasjnøtter – eller pynt dem etter steking med myk nougat.
- Stek kakene ved 220 °C i ca. 10 minutter, til de er gyldne. Hvis du ønsker myk nougat på kransekakene, kan du legge en liten firkant med nougat på de varme kakene rett etter at de kommer ut av ovnen.
- Smelt overtrekket, og dypp bunnen av kransekakene i dette.