Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
30 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
45 minutter
Vurder denne oppskriften

3 av 5 stjerner basert på 31 anmeldelser

Gammeldags eplekake med marsipancrumble 6

En klassiker vi elsker, og aldri blir lei av! Marsipancrumble er både deilig, sprø og uimotståelig.

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 6 personer

  • Eplekompott

  • 1 000 g epler
  • 1 vaniljestang
  • 150 g sukker
  • 1 dl vann
  • 1 kanelstang
  • Marsipancrumble

  • 150 g rørsukker
  • 150 g hvetemel
  • 75 g smør
  • Topping

  • 3 dl kremfløte

Slik gjør du

Keep screen on

Eplekompott

  1. Skrell eplene, fjern kjernehusene og skjær eplene i grove terninger.
  2. Del vaniljestangen og skrap ut frøene i litt av sukkeret – det blir til vaniljesukker.
  3. Ha epler, vaniljesukker, vaniljestang, vann og kanelstang i en kjele, og kok til eplene er møre.
  4. Tilsett resten av sukkeret og la det småkoke et par minutter til.
    Ta eplekompotten av varmen og fjern vaniljestangen. Avkjøl kompotten.
  5. Sett ovnen på 200 °C.

Marsipancrumble

  1. Riv marsipanen grovt og ha den i en bolle sammen med rørsukker, hvetemel og smør.
  2. Elt blandingen til en crumble og fordel den på et stekebrett med bakepapir.
  3. Stek i ca. 10 minutter, til den er gyllen og sprø. Vend gjerne litt på den underveis.
    Avkjøl crumblen.

Servering

  1. Pisk fløten til krem.

Tips!

Marsipancrumble kan lages i god tid. Oppbevart i en beholder med lokk holder den seg fin i flere dager.

Relaterte oppskrifter

Produkter brukt i oppskriften