Gammeldags eplekake med marsipancrumble 6
En klassiker vi elsker, og aldri blir lei av! Marsipancrumble er både deilig, sprø og uimotståelig.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 6 personer
-
Eplekompott
- 1 000 g epler
- 1 vaniljestang
- 150 g sukker
- 1 dl vann
- 1 kanelstang
-
Marsipancrumble
- 150 g rørsukker
- 150 g hvetemel
- 75 g smør
-
Topping
- 3 dl kremfløte
Slik gjør du
Keep screen on
Eplekompott
- Skrell eplene, fjern kjernehusene og skjær eplene i grove terninger.
- Del vaniljestangen og skrap ut frøene i litt av sukkeret – det blir til vaniljesukker.
- Ha epler, vaniljesukker, vaniljestang, vann og kanelstang i en kjele, og kok til eplene er møre.
- Tilsett resten av sukkeret og la det småkoke et par minutter til.
Ta eplekompotten av varmen og fjern vaniljestangen. Avkjøl kompotten. - Sett ovnen på 200 °C.
Marsipancrumble
- Riv marsipanen grovt og ha den i en bolle sammen med rørsukker, hvetemel og smør.
- Elt blandingen til en crumble og fordel den på et stekebrett med bakepapir.
- Stek i ca. 10 minutter, til den er gyllen og sprø. Vend gjerne litt på den underveis.
Avkjøl crumblen.
Servering
- Pisk fløten til krem.
Tips!
Marsipancrumble kan lages i god tid. Oppbevart i en beholder med lokk holder den seg fin i flere dager.